Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

22/11/2013

Plugg....

Ach, ett skäl till att jag inte hunnit skriva här så mycket är (förutom jobbet, gymmet och andra kvälllsplaner) att jag försökt plugga på kvällarna. Det har gått så där ... På något sätt skrämmer antalet sidor (1182!!!) mig lite. Men ska ge det ett försök nu också. Ha en trevlig kväll ni också!! :)

07/11/2013

Socionomstudier

Den andra föreläsningen handlar om mäns toalettbeteende.

Vilken pissoar väljer en man i olika situationer?

Intressant.


:D :D :D 

06/11/2013

Första förläsningen

Håller på att lyssna på den första förläsningen på distanskursen.

Föreläsares exempel för ämnet är fotboll. Mycket bra! Det skulle inte kunna börja bättre!!

05/11/2013

En student igen

Det händer saker här! 

Jag anmälde mig precis för en distanskurs från Finland! Jag har till och med redan beställt de första böckerna!

Excited!!!!!! :) 

 

27/10/2013

Socionomexamen

Jag bollar redan längre med tanken på att vidareutbilda mig. Med mina examina (magisterexamen i språkvetenskap och lärarexamen) skulle jag vara relativt bra utbildad, OM jag bodde i Sverige. Jag som var så klok och hade finska och svenska som andraspråk som mina två ämnen....

Yrket som lärare inte lockar mig särskilt mycket ändå momentan, utan det känns år efter år att jag hamnat på fel spår. Visst att lärandet och jobbet med barnen har sina fördelar, och jag skulle ljuga om jag sade att jag inte hade roligt på jobbet. Men det känns ändå som att jag inte är där jag vill.

Tyvärr så kan jag inte riktigt säga vad det är jag vill. Men nu har jag funderat på saken i några år redan och jag tror, även om alla egentligen avråder från den sociala branchen, att det ändå är i den riktningen som jag vill. Jag kan fortfarande inte säga vad precis det är jag vill göra, eftersom jag t.ex. tycker att arbete både med invandrare och ungdomar skulle vara intressant. Med invandrare arbetade jag ju mycket i Sverige. Och här har fotbollsvärlden fått mig att bli nyfiken på ungdomskulturer och sådant igen.

Om jag förstår det hela rätt så verkar det väldigt komplicerat med distansstudier i Tyskland. Och de svenska distanskurser antingen så missar jag varje gång eller så får jag inte plats på de intressanta. Nu kollade jag nyss på distanskurser i Finland och tror att jag eventuellt hittade något som skulle kunna vara av intresse. Jag får sätta mig och läsa närmare. Men detta först imorgon. Nu ska det sovas. God natt! 

25/09/2010

Ännu flera möjligheter

Lite intressant. Gick hem från stan med en kollega och hon och jag pratade om studier vid sidan av jobbet och sådant. Hon har redan påbörjat sitt studium och jag berätta om kurserna jag sökt till. "Men sedan finns det en skola här som har kurser i X, Y och Z ". Det roliga är att det är precis den skolan och de kurserna som kompisen från i måndags tar! Han och jag pratade om saken i måndags och allt lät riktigt intressant och broschyrerna han hade, precis som hans anteckningar har jag redan bett om att få låna. Och så kommer hon och tipsar om precis samma sak. 

Hmmm.. något att faktiskt ta och göra..? :)

Fast iofs så bestämde jag mig redan i måndags att jag börjar med de sakerna så där på fritiden utan att anmäla mig på någon kurs än. Det kan jag göra någon gång senare. När min tyska också blivit ett steg säkrare, för annars får jag inte så mycket ut ur kurserna tror jag. Att betala 2000€ för att bara förstå en del.. nö! :)

Alltså har jag nog ändå "bara" mina 14 alternativ på distanskurser. Det räcker nog rätt bra det också. :)

18/09/2010

Studera igen

"Du har valt för många anmälningsalternativ: 25 stycken (Max tillåtna antal är 20 stycken)."

Igår skulle jag gå och lägga mig tidigt. Na ja, det funkade så där. I stället satt jag uppe länge och var på studera.nu. 36 kurser hittade jag som jag blev intresserad av och nyfiken på. Som citatet från sidan visar, är bara 20 alternativ tillåtna, alltså måste jag kasta bort 5 till..

Vad det är jag tyckt var intressant? Ja ni, det är allt ifrån Arbetsledning och Arbetspsykologi till Cross Cultural Communication och Kommunikation och konflikthantering. Även Europakunskap, Etik, Socialt arbete, Engelska och Specialpedagogik med inriktning mot tal, språk och kommunikation finns med, precis som Knowledge management. Och några till. 

Men som sagt, nu gäller det att välja bort några till, och sedan sätta en ordning på kurserna: vilka är jag mest intresserad på. Det blir svårt eftersom jag ju inte riktigt vet vad jag egentligen vill med mitt liv. Ska studierna vara något jag gör vid sidan av jobbet eller som huvudpyssel igen? Ska det vara något konkret som kommer att hjälpa mig att utbilda om mig eller ska det vara något som bara kan hjälpa i livet helt allmänt.

Många frågor utan svar, men den känslan jag hade igår när jag höll på med att lägga till kurser var så skön att jag verkligen hoppas att det här blir av nu! :)

Är det förresten någon här som läst något av kurserna alt något liknande? Åsikter är mer än välkomna!!!!

 

23/12/2009

Skillnader

Ja just det, hann aldrig blogga om det här från Tyskland:

I måndags, p.g.a. "snöstormen", var det okej om barnen stannade hemma ifrån skolan.

Jag frågar mig hur ofta vi egentligen skulle varit i skolan om vi varje gång stannat hemma från skolan när vädret var som det var i måndags i Düdo. Nej, vi gick duktigt till skolan oavsett hur kallt det var. Vi åkte dit med våra skidor t.o.m.! Den enda skillnaden till "normalkalla" dagar var, att när det var kallare än -30 C, var vi inte tvugna att gå ut under rasterna, utan fick stanna ihomhus. "Wohoo!".

21/07/2009

Tack SU, tack så j***a mycket

Nu är jag riktigt, riktigt irriterad.

Jag har precis fått höra att jag inte als är klar med min utbildning. Den ena examen får jag, inga problem där, men nu har man kommit på på universitetet att jag minsan måste läsa litteraturvetenskap också innan jag kan få den andra examen. Alltså menar de att jag fortfarande måste plugga en termin till.

Det som irriterar mig mest är att jag är 100 % säker på att jag frågade om saken i början av utbildningen och fick svaret att det inte behövs i mitt fall. 100 % säker. Jag stannade kvar efter introduktionsmötet och frågade. "Nej, det gäller bara det och det här, men inte dig eftersom du har det och det här." Och nu, efter alla dessa år i utbildningen och efter att ha väntat i 3 månader på mitt examensbevis så meddelar de mig att jag inte är klar. Nu efter att jag flyttat ur landet. Nu  efter att jag fått ett jobb för att jag är klar.

Jag är så irriterad!!!

---

Uppdatering:

Ooh ooh ooh, jag har fortfarande hopp!! Drückt bitte mir die Daumen, håll tummarna, pitäkää peukkuja!

22/05/2009

Schyssta lärare gillar jag

Gud vad jag gillar läraren på mina distanskurser! Han är otroligt schysst!

Jag blev godkänt även på den andra av inlämningsuppgifterna även om jag själv kände att arbetet var allt annat än lyckat. Fick ett väldigt dåligt samvete när jag skickade iväg det, eftersom jag visste att man hade kunnat göra det så mycket bättre. Samtidigt insåg jag att om jag inte skickade iväg det då, så skulle jag inte alls gjort det. Uppgiften hade ju redan väntat ett bra tag utan att jag lyckades få det att bli bättre.

Så lättad är vad jag är nu. Nu ska jag ta och fixa sista uppgiften till den kursen så han slipper vänta i all evighet på den.

1 2 3 4 5 6 7 8 Next