25/03/2014

Och ännu mer

image.jpg

image.jpg

More foood fooood photos

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Fooood fooood

image.jpg

15:40 Posted in Mat & dryck | Permalink | Comments (0)

18/12/2013

Fototriss: Färgstarkt / färgglatt

IMG_5398_.JPG

IMG_0426.JPG

IMG_6020.JPG

Här mina bidrag till veckans Fototriss, som den här veckan även är en tävling med Ving. Resemålet jag väljer att länka till är Malediverna. Dit skulle jag gärna vilja ta min pappa till, som tack för allt han gjort för mig och hela familjen. :)

22/11/2013

Plugg....

Ach, ett skäl till att jag inte hunnit skriva här så mycket är (förutom jobbet, gymmet och andra kvälllsplaner) att jag försökt plugga på kvällarna. Det har gått så där ... På något sätt skrämmer antalet sidor (1182!!!) mig lite. Men ska ge det ett försök nu också. Ha en trevlig kväll ni också!! :)

Hayden i köket.....

Jag kan inte laga mat och jag kan inte baka. Visa ställer sig bara i köket och gör och det blir jättegott. Hos mig blir det alltid annat än förväntad.. :) Nu har jag bestämt mig för att ge det hela ett försök. Kanske om jag tränar tillräckligt så blir det bra. Någon gång. Ikväll gav jag mig på risotto. Italienska kompisen A gav mig tips på Facebook, och det var pga hans läckra risotto i Stockholm som jag överhuvudtaget hade idén. Nåja, det var helt ok, men nästa gång får det bli utan svampar och med mer vin (i själva maten eller i glaset, det återstår att se..). För imorgon köpte jag redan grejer för wok. Får se vad det blir av det. Wish me luck! :) ---- Annars får jag ta och äta etiopiskt igen, vilket ju iofs inte heller är helt fel. Och ändå inplanerat. :)

20:24 Posted in Mat & dryck | Permalink | Comments (0)

08/11/2013

A

Det är klart att man har sina favoritbarn i gruppen. Så även hos mig - allt annat skulle vara lögn. 

Av våra tolv barn är fyra "mina" barn. Alla de fyra är mina favoriter. ;)

Ett av dessa barn är A som från början fascinerat mig: inte bara är hon verkligen söt med stora, bruna bambi-ögon, hon är även ett av våra många barn med en internationell bakgrund. Hennes pappa är italienare och mamman kommer från Georgien. Och det är detta barn som jag misstänkte (fortfarande misstänker) ha hörproblem. Hennes språkutveckling är också långsam och hon ligger relativt långt bakom när man jämför henne med andra barn i samma ålder. Men det kommer mer och mer nu, alltså glädjer det mig verkligen!

Sedan är hon precis lika envis som jag. Alltså "ryker" vi ihop flera gånger om dagen. :)
Men det funkar. Vi gillar varandra.

På sistone har hennes föräldrar, som jag gillat och som gillar mig från början, berättat saker hemifrån.

Visst, det är inte ovanligt att barnen pratar om oss hemma. En av våra flickor brukade ringa mig med sin leksakstelefon varje kväll ("Hallå Haydee!" berättade pappan ofta att att samtalen började, fortsatte och slutade med! :D ). En mamma berättade bara för några dagar sedan hur hennes son alltid pratar om mig med mitt förnamn, även om barnen egentligen kallar oss "Frau/Ms X" (ja, det är också ett tema jag skulle kunna skriva om någon dag..).

Men flickan A. Där är det nuförtiden verkligen nästan varje dag som föräldrarna rapporterar om saker eller situationer hemma där mitt namn, eller den varianten av mitt namn som A använder om mig, blir nämnt. Det kan handla om allt ifrån att A ska äta en Nutella-bröd och hon säger att jag också ska få en. Eller en dag berättade mamman, att A hade varit och badat och satt sedan på soffan med sitt långa fina hår utsläppt. Pappan hade kommit in i rummet och sagt "bella!!", varpå A hade sagt "nej, [Haydee] bella!".
När mamman berättade om detta kunde jag bara svårt hålla tårarna tillbaka!! :)

Pappan säger väldigt ofta att A har en sådan respekt för mig. Eller så som i förrgår: "she loves you. She really, really loves you." (återigen var tårarna inte långt borta..).
Idag berättade jag om nyhetern om As nya grupp dit hon ska i början på året då hon blivit tre år gammal för en tid sedan. Själva nyheten om gruppen tog pappan väldigt neutralt, hans oro var: "I don't know how she will make it without you."

Vi på jobbet har blivit förbjudna att dels dua föräldrarna och dels att ha kontakt med familjerna utanför jobbet.

Med As familj kommer jag att göra ett undantag och det kommer ingen kunda hindra mig ifrån. 

---
Det finns även andra barn i gruppen som jag gillar! :)

07/11/2013

Socionomstudier

Den andra föreläsningen handlar om mäns toalettbeteende.

Vilken pissoar väljer en man i olika situationer?

Intressant.


:D :D :D 

06/11/2013

Första förläsningen

Håller på att lyssna på den första förläsningen på distanskursen.

Föreläsares exempel för ämnet är fotboll. Mycket bra! Det skulle inte kunna börja bättre!!

05/11/2013

En student igen

Det händer saker här! 

Jag anmälde mig precis för en distanskurs från Finland! Jag har till och med redan beställt de första böckerna!

Excited!!!!!! :)