Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

06/07/2014

Wien

Och så blev jag övertalad att besöka Wien igen..... ;)

Alltså blir det en helg med lite fotboll och annat i denna härliga, österrikiska huvudstaden! Denna helgresa ser jag mest fram emot....! :)

21:03 Posted in Resor | Permalink | Comments (0)

Belgien bokad

Så, nu har vi bokat boende i Belgien! Det blir Brügge i september med mina svenskelever! Jag ser fram emot att få lära känna ett nytt land igen! :)

21:02 Posted in Resor | Permalink | Comments (0)

31/05/2014

Funderingar före nästa Thailandsresa

Som jag redan skrivit om planerar jag redan min nästa Thailand-resa. Att jag ska dit är säkert, det är bara detaljerna som kräver lite funderingar.

Jag förälskade mig i landet direkt. Även om min resekompis och jag bråkade egentligen under hela resan var det för mig självklart att jag inte lät det förstöra semestern. Också var det självklart att jag skulle åka tillbaka. Vilket jag ju gjorde ett år senare. Men även efter nu totalt sex veckor i landet så är det fortfarande så mycket jag vill se och göra. Alltså flyger jag tillbaka igen. :)

Men några beslut måste jag fortfarande träffa. Det första beslutet gäller flygdatum, och närmare sagt julen. Var ska jag fira jul? Ska jag åka hem till Finland, vilket jag ju egentligen alltid gör, eller ska jag sticka till Asien direkt efter sista arbetsdagen vilket lär bli den 18.12.? Båda har för- och nackdelar. Finland är ju Finland. Mitt (första) hemland. Med riktigt vinterväder är det så skönt där!!! Men om vädret är trist så är det inte så mycket annat att göra än att hänga med familjen och besöka släktingarna. Det är ju också ett av skälen till att jag åker hem, att träffa familjen. Men samtidigt går vi på nerverna på varandra efter några dagar.. ;) 

När jag åker till Finland över julen, brukar jag också stanna där i ca 2 veckor. Den här gången skulle det inte bli så, utan i stället tror jag att det skulle handla om 5-6 dagar. Och så tillbringar jag 1 vecka med mina föräldrar i oktober. 

Åker jag till Finland så måste jag ju självklart köpa biljetter till och från Finland. Om jag däremot skippar Finland så sparar jag de pengarna, men då skulle jag tillbringa julen i Thailand (ensam, hur kul är det även om jag brukar tycka att julfirandet i vår familj är också oftast bara tråkigt) och den tiden är dyrast vad gäller allt: flyg, bungalows, etc. 

Skulle jag åka till Thailand utan mellanstopp i Finland, skulle jag ha lite över en månad på mig (planerar att börja jobba ca den 26.01. igen). Men en månad ensam, som det nu ser ut att jag åker.. Är det för länge? Visst att man träffar på folk när man reser ensam. Och visst att det är också en fördel att åka ensam på det sättet att du får åka precis dit du vill och när du vill. Och jag har ändå som ett mål att läsa, läsa, läsa och läsa. Jag tycker att det är så härligt att bara ligga på stranden eller sitta på bungalowterrassen och läsa. 

Men fira jul och nyår, i värsta fall, helt ensam? Hur deprimerande kommer det att vara? Att äta ensam är en av de tråkigaste sakerna jag vet! Äta ensam hemma är en sak, men gå på en restaurang, ensam i 4 veckor? Hur kommer det att vara att inte ha någon som helst där för dig om du råkar bli sjuk eller någonting? Lite orolig är jag nog ändå..

Sedan är det ju så att jag känner någon i Bangkok som jag säkert kan gå och träffa under tiden där (om det ens blir någon.. att åka vidare direkt har ju också sina fördelar..). Två gamla kollegor har pratat om att göra en resa rund världen och Thailand skulle vara ett av målen. En annan gammal arbetskollega bor nuförtiden i Kuala Lumpur, dit skulle jag också kunna åka några dagar (plus eventuell "mellanlanda" på Langkawi som ska vara bra). M, min kompis i Stockholm är ju gift med en thailändare och de ska väl också åka till Thailand i december. De skulle jag också kunna träffa någonstans om våra tidstabeller passar ihop. Alltså teoretiskt vore det möjligt att överbrygga hela månaden med dessa människor, vilket också skulle tala för att åka direkt efter sista arbetsdagen. Men eftersom ingen av de ovannämnda människor har några konkreta planer om när de är var, kan jag inte planera in något. Alltså kan det hända att Kuala Lumpur - kollegan är själv bortrest, att de två andra kollegorna åker först i slutet på januari (eller inte als åker till Thailand) och Ms familjs semester i Thailand inte blir av. Och då skulle jag behöva tillbringa hela tiden ensam, eller med tillfälliga nya bekanta under resans gång. 

Ser ni vad jag menar?? Det är inte lätt när det är svårt..... :D

Jag funderar vidare hur jag ska göra. Om jag åker direkt dit måste jag nog också bestämma mig för en ort för julen för att få en bungalow innan allt blir fullbokat. Var vore det bästa stället för att kunna hitta lite folk som man kunde fira jul med: i en storstad / turistort full med svenskar, tyskar, finländare eller en mindre ö där det inte finns så mycket folk?

Närmare om mina planerade och redan besökta resemål kan jag berätta en annan gång. Nu är det dags att sova. God natt!

23:55 Posted in Resor, Thailand | Permalink | Comments (0) | Tags: thailand

Conchita Wurst

conchita wurst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Synd att det inte var den riktiga..... :)

30/05/2014

Länderpunkte

Jag anmälde mig för en massa reseportal igår för att få lite resetipps för Asien-resan i årsskiftet. I ett inlägg frågades det efter vilka länder man besökt. Jag som älskar listor var bara tvungen att posta min som jag nu även delar med er här i bloggen:

1. Finland
2. Sverige
3. Norge
4. Danmark
5. Estland
6. Tyskland
7. Holland
8. Frankrike
9. Stor-Britanien
10. Italien
11. Portugal
12. Grekland
13. Turkiet
14. Slovakien
15. Österrike
16. Mauritius
17. Förenade Arabemiraten
18. Thaimaa

I slutet på året har i alla fall nummer 19 (Tjeckien) och 20 (Schweiz) kommit till det, och  21 (Belgien) planeras ju också. Sedan får vi se hur det blir med Asien-resan.....

20:37 Posted in Resor, Världen | Permalink | Comments (0)

Resor och reseguider.....

Att jag är beroende av resor har jag redan insett. Men jag börjar långsamt inse att jag även är lite beroende av reseguider.... 

Här de nyaste:

image.jpg

19:40 Posted in Böcker, Resor, Världen | Permalink | Comments (0)

20/04/2014

I

image.jpg

22:19 Posted in Resor, Världen | Permalink | Comments (0)

09/04/2014

Reseplaner

April: Amsterdam, Holland Mai: Stockholm, Sverige Juni: Helsinki + Jyväskylä, Finland Juli: London, England August: Prag, Tjeckien Vi börjar så. ;)

21:43 Posted in Resor | Permalink | Comments (2)

06/04/2014

Hit. Nu. Pleeeaaaseee?!

image.jpg

16:24 Posted in Foto, Thailand | Permalink | Comments (0)

Run boy, run :)

image.jpg

16:14 Posted in Foto, Thailand | Permalink | Comments (0)